Известие

Collapse
No announcement yet.

Реотани за задно стъкло 147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Реотани за задно стъкло 147

Здравейте колеги,
    моля някой дали знае начин да се възстановят няколко ленти за реотаните на задното стъкло на 147 ?
    Явно при почистване някой се е престарал при търкането на задното стъкло и е прекъснал няколко ленти...има ли оправия тая работа... ?

Първоначално публикувано от Samcho Покажи съобщение
    Здравейте колеги,
    моля някой дали знае начин да се възстановят няколко ленти за реотаните на задното стъкло на 147 ?
    Явно при почистване някой се е престарал при търкането на задното стъкло и е прекъснал няколко ленти...има ли оправия тая работа... ?
    Използвай търсачката - тая тема за задните реотани я дъвкахме съвсем скоро отвсякъде
    Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
    156 1.8TS 16V (01.2001)
    147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
    0879369082

Comment

Първоначално публикувано от Samcho Покажи съобщение
      Здравейте колеги,
      Пробвал съм на друга кола и мисля, че по-скоро не. Мазах с разни проводникови лепилца, но просто не се получи. Изобщо не се стигна до по-голямото нагряване в зоната на намазването, просто ненагряващите ленти не заработиха, може би са били надрани на много места.
      Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от Liminat Покажи съобщение
        Пробвал съм на друга кола и мисля, че по-скоро не. Мазах с разни проводникови лепилца, но просто не се получи. Изобщо не се стигна до по-голямото нагряване в зоната на намазването, просто ненагряващите ленти не заработиха, може би са били надрани на много места.
        Вероятно, аз съм го правил по описанието в другата тема и то не на една кола с Бизон лепило
        Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
        156 1.8TS 16V (01.2001)
        147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
        0879369082

Comment

Да споделя опит. Има токопроводящи мазила, купуват се по Интернет. правих си писти на старото Клио. Тези мазила са летливи и бързо изсъхват върху четчицата, с която се маже. Ето някои важни неща.
          1. Пистите не е желателно да имат дълги участъци, които да се свързват, т.к. там съпротивлението става малко и стъклото осезаемо се нагрява значително повече, отколкото на заводските писти. Но не смятам , че стъклото може да се спука от разликите в температурите.
          2. Където се маже, става сребристо на цвят и дразни окото, личи, че е имало интервенции, т.к. пистите заводски са тъмни на цвят.
          3. Добре е да се сложат 2 ленти тиксо от двете страни на прекъснатата писта и така след намазване възстановената писта става с успоредни страни, еднаква дебелина. Аз като бях аджамия, мацах направо с четчицата, после с върха на ножката стъргах излишъците - абе стана мазало. Но - работеше си нагревателя като нов.
          Alfa Romeo 156 SW 122kW 2004 DISTINCTIVE
          Lancia Y 1,2 8V 60к.с. 2001g. - на щерката
          Skoda 100S-в пенсия и КлиоI,1,4 Energy-продадено Opel kadet 1,3 LS sedan 1989 44kW 4 скорости-по неволя-пръдливия Ханс-продаден 0878316296и 0893569553

Comment

Гледам, че колега е от Пловдив, и се питам дали има човек от Пловдив който, да може да ги направи тея работи, че и на мен само 2 ленти ми работят, а такива супер пипкави изпълнения не ми се получават.
            sigpic
            Alfa Romeo GT JTD 16v `04
            Alfa Romeo 147 JTD 8v `02 ex
            Fiat Bravo GT TD100 `97 ex

Comment

Първоначално публикувано от Burkan Покажи съобщение
              Гледам, че колега е от Пловдив, и се питам дали има човек от Пловдив който, да може да ги направи тея работи, че и на мен само 2 ленти ми работят, а такива супер пипкави изпълнения не ми се получават.
              А, няма нищо сложно, стига да е добро електропроводящото и да намериш прокъсаната част, иначе по мое мнение тиксото е най-добре изобщо да не се сваля след успешна намеса, че понякога отлепя и новозалепеното лепилце и тогава е яд и тъга.
              Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Аз ги поправях моите в началото на зимата-100%успех.Използвах Permatex закупен от ЕМК-33 за 15 лв и резултата беше впечатляващ-на 2 писти се наложи да повтарям з/о не сработиха от първия път ,но все си мисля,че стана така от ползването на лакочистител(има всякакви химикали в него-оцветители,ароматизатори та даже и някакъв витамин)-по добре да се използва чист ацетон.
                Alfa Romeo 147 1,6TS 120hp 2001

Comment

Working...
                X